Spring naar hoofd-inhoud

Regeling van de uitvaart

Wanneer iemand overlijdt komen er nogal wat beslissingen kijken, die u in uw verdriet misschien niet overziet. Daarom komen we bij u thuis langs voor het regelen van de uitvaart, waarbij we rustig alle stappen met u doornemen.

Niet alle beslissingen maar sommigen wel moeten op één dag genomen worden. Door dagelijks contact geven we u de tijd om na te denken over welke keuzes bij u en uw overleden dierbare passen. We respecteren uw wensen omtrent de uitvaart en doen er alles aan om deze te verwezenlijken. Niet alles kan, maar wel veel. Tijdens het gesprek zullen o.a de onderstaande punten besproken worden:

Wilsbeschikking

Het kan zijn dat iemand voor zijn overlijden zijn uitvaartwensen laat vastleggen. Dit noemen we de wilsbeschikking van de overledene. Is er geen wilsbeschikking, dan neemt u deze beslissingen.

Verzorging

Nadat iemand is overleden, nemen wij desgewenst samen met u de verzorging op ons. Onze ervaring hierin zorgt ervoor dat de nabestaanden waardig afscheid kunnen nemen van hun dierbare.

Cremeren of begraven

Kiest u voor een crematie dan heeft u de keuze uit Brugge (B) of Terneuzen.

Als u kiest voor een begrafenis, behoort elke begraafplaats in de regio tot de mogelijkheden.

Kisten

Als u een keuze heeft gemaakt tussen crematie of begrafenis is het tijd om de volgende stap te nemen en dat is het uitkiezen van een uitvaartkist. Hierin zijn ook weer vele mogelijkheden van eenvoudig naar duur.

Een eenvoudige kist met eikenprint, massieve, een designkist ( bijvoorbeeld met eigen afbeeldingen erop), klassieke modellen maar ook duurzame en Eco kisten of manden zoals bamboe en wilgenteen. U bepaald zelf wat u wilt.

Urnen

Heeft u voor cremeren gekozen dan heeft u de volgende mogelijkheden:

  • Bijzetting in een columbarium
  • Verstrooiing op zee, vanuit de lucht, maar ook op een dierbaar plekje of op het strooiveld van de begraafplaats van uw woonplaats.
  • Thuis bewaren, eventueel in een sierurn of sieraad.

Bloemen en linten

Rouwdrukwerk

Onder rouwdrukwerk vallen rouwkaarten en eventuele gedachtenisprentjes. Zowel bij de uitzoek van de kaart als met de opstelling van de tekst zijn wij u graag van dienst. Wilt u het overlijden laten opnemen in de (lokale) krant en/of streekbladen, dan kunnen wij u ook hiermee helpen.