Spring naar hoofd-inhoud

Afscheidsdienst

Er zijn in de regio diverse gelegenheden waar een afscheidsdienst kan plaatsvinden. Een van de mogelijkheden is bijvoorbeeld de aula van het crematorium of in een plaatselijke kerk. Dit is een keuze die afhankelijk is van uw persoonlijke wensen.

Muziek

De muziek tijdens een uitvaart kan laten zien hoe de overledene in het leven stond. Welke muziek symboliseert deze persoon? Wat vond hij of zij mooi? Muziek is heel persoonlijk. Naast kerkelijke muziek, kunt u er voor kiezen om cd’s aan te leveren met “eigen” muziek, voor een instrumentale begeleiding tijdens de dienst of voor live-muziek.

Volgwagens

Wilt u volgwagens tijdens de uitvaart? Ook hierin heeft u diverse mogelijkheden. Niet alleen personenauto’s maar er is bijv. ook een rouwbus of een koets. We vertellen u graag wat de mogelijkheden zijn.

Dragers

Moet de kist gedragen worden door dragers van de uitvaartonderneming of zijn er nabestaanden die dit graag willen doen? Een keuze waar goed over nagedacht moet worden en waarin we u graag willen adviseren.

Foto- en/of video-opnamen gedurende de dienst

Er worden steeds vaker foto’s en/of video-opnamen gemaakt gedurende de dag van de uitvaart. De uitvaart zelf wordt door de familie vaak als in een roes ervaren.

Het kan daarom zijn dat u de uitvaart later nog eens terug wilt bekijken.

Ook voor familie of vrienden die ver weg wonen en daardoor niet bij de uitvaart aanwezig kunnen zijn, is video- of fotomateriaal een middel om toch afscheid te nemen.

Wilt u na de uitvaart consumpties aanbieden.

Hier zijn er weer verschillende mogelijkheden. Een kopje koffie met of zonder cake, belegde broodjes, een borrel met hapjes of een uitgebreide catering.